Kursus

                       

Inspirationskurser i forskellige maleteknikker.

Jeg tilbyder inspirationskurser i forskellige maleteknikker i jeres kunstforening, i jeres maleklub, et tilgængeligt lokale eller hjemme hos en af jer privat. Hver enkelt kursus tilpasses jeres ønsker og behov for tid og sted.

Der kræves ingen forudsætninger for at deltage.

Kurserne kan tilrettelægges lige efter jeres ønsker på hverdage eller i weekenden. Kurserne oprettes med minimum 6 deltagere. Kontakt mig gerne for yderligere information.

Kursernes indhold:

Alle kurser indeholder både teori og praksis. Kurserne indledes med et idéoplæg, hvor metode og teknik bliver præsenteret. Individuel vejledning i hele processen. Man medbringer egne materialer. Der fremsendes en materiale – & huskeliste pr. mail til hver deltager senest 1 ugen inden fremmøde.

Mulige kursusemner:

”Afslut dine malerier”  Har du svært ved at komme videre med dit maleri, eller er du i tvivl om, hvad der skal til for at gøre billedet færdigt, så har du på dette kursus mulighed for at få nogle ideer samt vejledning og feedback til dette. Du medbringer selv et til 2 malerier, som du er i gang med og ønsker hjælp til.

“Parafraser”  Parafraser – også kaldet genfortællinger – er en måde at træne din fantasi på, din evne til at fortolke det du ser og træffe dine egne valg. Kurset tager udgangspunkt i forskellige kunstnere, og vi arbejder med de virkemidler, du kan bruge til at fremhæve og dæmpe bestemte udtryk i dit maleri.

“Ansigter og udtryk”  Ansigtet er interessant og kan fortælle historier og afføde mange forskellige stemninger. Vi arbejder med vores egen fortolkning af, hvordan et ansigt kan se ud. Det vil sige, at vi ikke arbejder ud fra et forlæg, men ud fra vores egen fantasi. Vi leger med udtrykket, baggrund, stil og stemning og skaber vores egne malerier.

“Moderne landskaber”  Naturen har altid fascineret mennesket, og fra langt tilbage i tiden har man forsøgt at gengive landskabsmæssige billeder på forskellig vis – det være sig både naturalistisk og abstrakt, hvor kunstneren har udført en fortolkning af det konkrete. At skabe et landskab på et lærred hænger nøje sammen med at skabe en illusion af rum og dybde, og vi arbejder bl.a. med de linjer, som skaber illusionen.

“Girafmetoden”  Girafmetoden er en ny og sjov måde at komme ind i sit maleri på. Vi glemmer alt om den måde, vi plejer at male på, og starter op på en helt speciel måde. Efterhånden som maleriet udvikler sig, kommer der mere og mere af din egen personlige udtryksform ind i motivet, og pludselig har du skabt et helt nyt udtryk i dit maleri.

“Kvindekroppen”  Kvindens krop har altid været et yndet motiv for malere, og kvinden er gennem tiden blevet fremstillet på meget forskellig vis – lige fra Skagensmalernes naturalistiske og poetiske gengivelser til Picassos abstrakte kvinder fra de Parisiske bordeller. Vi arbejder med motiver, udtryk og stemninger.

“Detaljen i maleriet”  Med forlæg i eksisterende billeder, fotos, kataloger, postkort og lignende arbejder vi med det detaljerede udtryk. Vi arbejder med at skabe fokus i vores malerier i forhold til de maleredskaber og billedmæssige virkemidler, som vi kan anvende til at fremhæve detaljen i motivet.

“Flader & rum”  Alle malerier består af forskellige flader, der møder hinanden på forskellig vis. Vi har fokus på, hvad der sker med et maleri, når vi ændrer på måden, hvorpå fladerne møder hinanden. Er det fx som en diffus overgang mellem to forskellige farver, eller mødes fladerne i en skarp markeret linje, eller er det måske en glidende tone-i-tone overgang. Hvordan ændres udtrykket i maleriet med de forskellige teknikker.

“Sylvestermetoden”  På dette kursus leger vi med det skøre, kulørte og humoristiske univers, som man kan opleve i Leif Sylvesters malerier. Vi skal ikke kopiere, men derimod lade os inspirere og herudfra lave genfortællinger af historierne fra vores dagligdag. Tilsidst sætter vi titler på malerierne for at fuldende vores egen historie i maleriet og hjælpe beskueren på vej.

“Hammershøj”  Far og datter, som på bedste vis begge har bidraget til det abstrakte billedunivers med deres rum, linjer, farvevalg og motiver, der kun lige netop antyder en figur i abstrakt form. Fokus er på komposition, balance, rum og flader, farvekombinationer og maleteknikker.

“Lag på lag”  Dette kursus har sit fokus i selve den billedmæssige proces, hvor vi bygger op og bryder ned – lige indtil motivet selv overtager styringen. De forskellige lag i maleriet giver en fornemmelse af dybde, gennemsigtighed og perspektiv, som kun opnås gennem denne teknik.

”Collage”  Her fremstilles malerier vha. forskellige collagematerialer. Det kan fx være på plader eller tømmer, hvor collagematerialerne er fx træ, metalrester, stoffer, sten gamle ting, og hvad fantasien og rodeskuffen ellers kan frembringe. Her arbejdes med materialevalg, symbolik, transparens, motivvalg og billedmæssigt udtryk.

”Genbrug af dine gamle lærreder / Recycling”  De fleste, der maler, har en del lærreder stående, som aldrig er blevet færdige, eller som man ikke har lyst til at gøre færdige. Med udgangspunkt i disse lærreder laver vi nye og spændende motiver, hvor vi fx delvis bruger noget fra det gamle motiv på forskellig vis. I stedet for at købe nye lærreder, får vi genbrugt de gamle – samtidig med at nye og opdaterede motiver og billedmæssige udtryk opstår.